Skip to main content

Bouwdroging

Overal waar gebouwd en verbouwd wordt is bouwvocht aanwezig. Het is daarom belangrijk om tijdens uw bouw een bouwdroger te hebben. Dit zorgt ervoor dat vochtproblemen kunnen worden voorkomen als u bijvoorbeeld stuc- en schilderwerk aanbrengt. Bij Drogingspecialist leveren onze specialisten bouwdroging op maat om het beste resultaat te realiseren.

Sommige mensen denken dat een bouwdroger te snel vocht uit een muur zuigt. Dat is echter een fabel. Een bouwdroger zuigt namelijk geen vocht maar zorgt er juist voor dat de luchtvochtigheid ruim rond de 40% RH blijft. In combinatie met de bijgeplaatste ventilator zorgt dit voor de ideale droogomstandigheid. Hierdoor kan de aanwezige lucht op een natuurlijke manier het vocht van de bouwmaterialen opnemen.

Nadelen bouwvocht

Als er bouwvocht in uw pand zit heeft dit verschillende nadelen en risico’s. Door het vocht in de muren zal in het eerste stookseizoen hogere energiekosten in rekening worden gebracht. Het is veel voordeliger om het vocht te drogen dan het droog te stoken. Daarnaast is er een verhoogd risico op schimmelvorming, scheurvorming en schade aan uw meubelen. Een andere vervelende bijkomstigheid is dat de kwaliteit terug loopt van de afbouw. Dit alles kan voorkomen worden met bouwdroging.

Waterschade

Bouwdroging kan ook worden toegepast wanneer er sprake is van waterschade. Als hevig noodweer schade toebrengt aan een woning of pand wat nog niet water- en winddicht is, wordt deze vaak met geforceerde lucht toegepast. Daarnaast passen wij met voorkeur droging met onderdruk toe wanneer waterleiding of cv-leiding in een zwevende dekvloer gaat lekken. Onze specialisten van Drogingspecialist helpen u graag verder met uw bouwdroging. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met ons op.

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen